Vestland Seilkrets

Åpent medlemsmøte i BS - nytt ratingsystem

Thomas Nilsson
Thomas Nilsson

Bergens Seilforening har i samarbeid med NOR RATING (tidl. NORLYS) og Hordaland Seilkrets gleden av å invitere til åpent møte om de nye handicap-reglene (NOR Rating) som Tur & Hav skal seile etter i år. Foredragsholder er Thomas Nilsson, som i tillegg vil gi deg noen tips om seiltrim om det blir tid.

Etter foredraget vil vi ha et svarpanel med Thomas Nilsson, Yngve Thuen (leder T&H Utvalget i HSK), Sverre Valeur (styremedlem NOR Rating) og Hermod Opstvedt (leder Teknisk komité i NSF).Temaet er høyaktuelt og seilerne har definitivt fått et nytt tema å diskutere på bryggekanten!

Det er naturlig nok mange som lurer på grunnlaget for systemet, forskjellene fra LYS, hva som slår ut på måltallet og ikke minst om man kommer ”dårligere” eller ”bedre” ut enn før. Arrangementet finner sted 25. april i Auditoriet hos Fanteria (Fantoftvegen 38) kl 19:00.

Her får du svaret på alt du lurer på om det nye Nor rating systemet!

Vi anbefaler også andre enn T&H seilere å delta. Seiltrimtipsene vil alle seilere ha glede av!Kr 50,- betales ved inngangen.


Thomas Nilsson (KNS) er blant Norges mest profilerte og meritterte storbåtseilere, i de siste årene som skipper på Team Wolfpack, som seiler en X-41 og en TP52 – en av de ”hotteste” havseilerne i Norge. I fjor vant han bl.a. ”Mesternes Mester” hvor det deltar norgesmestere fra mange klasser, både joller og kjølbåter.

Thomas har deltatt i mange regattaer også i vårt område, bl.a. flere ganger i Shetland Race som han vant over-all så sent som i 2011. Han har i en årrekke også vært mannskap på kongens FRAM båter.

Thomas er utdannet seilmaker og leder seilmakeriet til North Sails i Norge og er medeier i With Marine.

Thomas er kunnskapsrik og har stort engasjement for seilsporten i Norge og engasjerer seg langt utenfor egen båtripe. Han er bl.a. medlem av ISAFs Oceanic & Offshore Committee. Han har også vært formann i NORC i flere år, leder av NSFs storbåtkomité og medlem i NSFs lisenskomité og NSFs strategiutvalg.