Vestland Seilkrets

Frisk segling på Knarr-NM og Express-KM

Helga 18.-19. juni fekk Knarr-seglarane og Express-seglarane eit flott meisterskap på Raunefjorden.

Totalt ble det 7 seilaser for begge klasser i alt fra MYE vind til mer moderate 3 m/s. God seiling av alle lagene 😉 Veldig kjekt å se at begge klasser både har rutinerte veteraner og nye ivrige lærevillige seilere med. Takk til dugnadsmannskapet i Blia også. Spesielt Lørdagen ble travel ombord der med 2 havarier som trengte hjelp.

 

NM Knarr 2022

Foto: Kjell Magnus Økland

Gratulerer så mye til Norgesmester Johan Hvide og Vestlandsmester Leif Kristian Garvik (begge selvfølgelig med mannskap) 🏆🥇

 

Under kyndig leiing av BS var arrangementet Norgesmesterskap for Knarr med 17 båter til start. Expressane hadde KM-status og 10 båtar stilte til start der. Banen ble lagt som en trapesbane der Express startet først og seilte på ytterloop pølsen mens Knarr seilte på innerloop pølsen. Værmessig fikk vi oppleve det meste. Lørdagen ble det meldt om steady 6-8 med kast opp mot 11-12. Vi hadde nok til tider rundt 8 steady men i perioder lå den godt over det, og startbåt meldte om kast opp mot 17 når de verste bygene fra sørvest kom. Vi fikk opphold, sol og kraftig regn, men slapp haggelbygene de fikk på Seilsportligaen noen nautiske mil lenger nord. 4 seilaser gikk unna flott på lørdagen.

 

Salt 6 hadde best punch på kryss og tok 4 spikre denne dagen. Bak dem fulgte Pondus med 2-3-3-2 etter jevn og god seiling. Brísing 3 fulgte deretter med 5-2-2-6. I Expressflåten gikk det stort sett greit, en knekt spinnakerbom var vel mest alvorlige. I Knarrklassen gikk det verre og de fikk et mastehavari der mast og seil gikk til bunns, og en båt gikk på grunn og måtte ha assistanse for å komme av grunn og deretter for å unngå å synke. Dessverre ser det ut for å ha gått hardt utover en flott treutgave. Vi håper den lar seg restaurere.

 

Lørdag kveld var det festlig lag i lokalene til Bergens Seilforening, med skalldyrbuffet med Knarr og Express seilere i skjønn forening, to klasser som passer godt å samkjøre for fest alt den tid kjennetegn er hhv X og O - så kan man jo invitere til XO Fest.

 

Søndag var det meldt sørlig-sørøstlig vind som skulle stå steady rundt 5 om morgenen med litt regnbyger og deretter dabbe av. Rom for spennende forhold altså. Vi fikk tre fine seilaser før vinden forsvant og den fjerde ble annullert på speilblank fjord. Pondus fortsatte sin jevne seiling og endte 2-2-2 søndag og sikret andreplassen med god margin. Salt var det lite å gjøre med i totalen, de fikk 1-(4)-1 søndagen. Brísing holdt på å miste tredjeplassen til Storm men klarte det akkurat etter 3-1-6 på søndagen. 

Kretsmestere ble da:
Leif Kristian Garvik (Ran), Kurt Furnes (Ran), Chris Skogen (Askøy) og Maria Valding Seim (Ran)
Andreplass gikk til
Fredrik Normann Hansen (Hjellestad) Tilla Skjold Hansen (Hjellestad), Nils Henrik Lind (BS) og Thomas De Lange Wenneck (Hjellestad)
Tredje plass gikk til
Kjell Eirik I Henanger, Espen Eikemo Samsonsen, Kevin Constable og Simon Ball (alle Hjellestad Sf.)

Resultater for Express:

https://manage2sail.com/no/event/6666ddaa-800c-474e-8c24-ccb254a6d7b9#!/results?classId=3d7d9b5a-438a-4a5c-a028-b1fa215339b1

Resultater for Knarr:

https://manage2sail.com/no/event/133933c7-fedb-4bf0-8b0f-f1bbd295081e#!/results?classId=3d39dd5f-d928-445f-ae8c-990a5c2f96f9

 

Totalt sett et flott mesterskap og vi takker BS og regattakomiteen for super kusking fra startbåten Blia!

 

KM Express 2022 - Økland

Foto: Kjell Magnus Økland

 

Gøy var det også å se 10 Expresser til start som representerte Ran Sf, Åsane Sf, Bergens Seilforening og Hjellestad Seilforening. Her var det mye moro, mye læring og imponerende innsats av hele flåten, der spesielt lørdagen var krevende! Vi tror dette lover godt for videre utvikling for flåten. For hovedtyngden av Expressene som ligger i Hjellestad  Sf. fortsetter den ukentlige treningen ut Juni før det blir en liten sommerpause i Juli. Etter sommeren kommer viktige mål. Først og fremst NM, der vi håper og tror å se 3-4 båter. Også til SM ser det ut for å bli 2 båter fra oss. Og så blir det en endags baneseilas lørdag 10. september, skvist inn mellom SM og NM. Mye gøy i vente der, altså.