Vestland Seilkrets

Atle Kaurin til minne

Atle Kaurin, æresmedlem i RAN seilforening, er gått bort etter lengre tids sykdom. Helt fra barndommen var Atle sitt hjerte knyttet til RAN seilforening, som tidligere hadde navnet Båtlaget «RAN». Atle begynte tidlig å seile, og fikk fine plasseringer i A-jollen «Laksen». Senere gikk han over i båttypen Gaselle og til slutt i tur- og havseileren «Boomerang», en Drifter 25.

 

Atle Kaurin var advokat, og mangeårig kyndig leder av Båtlaget «RAN». Han var en sentrale person når det gjaldt utvikling av laget, og sto i spissen da RAN feiret sitt 100 års jubileum i 1994, med stor fest i Håkonshallen og utgivelse av jubileumsboken «Dog seier vi ei blot til lyst», ført i pennen av hans bror Helge Kaurin Nilsen. Atle bidro også stort til laget på det økonomiske området, og ledet flere innsamlinger til tiltak i båtlaget.

 

Atle Kaurin har hatt mange tillitsverv i seilsporten. Foruten mange år som leder i RAN, ledet han Hordaland seilkrets i flere perioder og hadde også sentrale verv i Norges seilforbund. Atle hadde klare meninger om det meste og bidro alltid i viktige debatter og diskusjoner. Vi visste alltid hvor vi hadde Atle når det skulle tas standpunkt i viktige saker.

 

På grunn av sykdom har Atle ikke deltatt så aktivt i RAN de siste årene. Men vi har likevel hatt gled av å se han ved flere tilstellinger i foreningen. Det har alltid vært givende å drøfte saker med Atle. Han etterlater seg derfor et stort savn.

 

Vi lyser fred over Atle sitt minne.

 

Atle blir bisatt i Møllendal store kapell tirsdag 18. oktober kl 12:30

 

Rolf Hermansen