Vestland Seilkrets

Ny leder - Harald Thomsen

Ny Leder for Hordaland Seilkrets.

Jeg heter Harald Thomsen (62år) og har påtatt meg vervet som leder for Hordaland Seilkrets, og jeg takker samtlige som deltok på Kretstinget for denne tillitten dere har vist meg.

Jeg vil først for rette en stor takk til Rolf Hermansen som gjennom en årrekke har jobbet for seilsporten på flere nivåer og særlig for hans innsats i Hordaland Seilkrets. Årets Ildsjel sier vel litt om all den frivillige innsatsen han har bidratt med. 

Så litt om meg selv. Jeg har seilt siden begynnelsen på 60 tallet og ble medlem i Bergens Seilforening allerede i 1963, og har vært det siden den tid. Startet litt i A-Jolle, men min første båt var Grimstadjolle, en svært populær båt i BS på den tid. Etter dette ble det mange år med Yngling, mannskap på Soling ved flere landsregattaer, en kort periode med brett for så å gå videre til Knarr- Klassen. Så gikk turen til storbåt, en First 345, som ble erstattet med dagens «Alibi» - en Dehler 41 – byggeår 2012.

I klubbårene 2012 – 2015, satt jeg i styret i Bergens Seilforening, hvorav de to siste 2,5 årene som styreleder. Jeg hadde bl.a. gleden av å være styreleder, under byggingen og da vi åpnet og tok i bruk vårt nye Klubbhus «Dokken». I gamle dager satt jeg i styret i «Jr. Avdelingen» som var svært aktiv den gangen, og likeledes i Knarr Klubben avdeling Vest.

Jeg har alltid trivdes med regattaer, uten de helt store plasseringene!  Benytter båten så ofte jeg kan, og har ca 2500 nm under kjølen for hver sesong, nå med storbåt. Videre trives jeg i havet og har deltatt i 8 Shetland race. Håper å kunne delta nå i år. Videre seilte jeg til Lisboa i 2011, og ferier hver sommer i Kragerø, med flotte seilturer langs kysten og i Skagerak. Noen «Skagen-race» har det også blitt, men da som mannskap. Jeg har D5LA sertifikat

Yrkes messig er jeg daglig leder for Thomsen Gruppen AS, et tradisjonsrikt familiefirma som ble grunnlagt i 1904. Primært driver vi i varehandel med fokus på storkjøkkenutstyr gjennom Culina Kjeden www.culina.no samt at vi har 4 butikker under logoen Glassthomsen, se www.designforevig.no.

Jeg har nå også hatt et møte med avtroppende leder i HSK Rolf Hermansen. Han har satt meg inn i organisasjonen, dets oppgaver som koordinator for Seilforeningene i Hordaland, samt Utvalgenes betydning og dets oppgaver og gjøremål. Jeg vil også delta på Seilerkonferansen på Gardemoen 12 og 13 mars, og ivareta HSK oppgaver i samspill med NSF.

Der er en rekke oppgaver styret i HSK nå skal viderefør og sørge for kommer i god gjenge gjennom de oppnevnte utvalg. Handlingsplaner er lagt, og styret vil om kort tid ha sitt første styremøte for å samkjøre og fordele oppgaver. Til alle utvalgslederne, kan jeg meddele at HSK vil avholde et Utvalgsmøte i etterkant av Seilerkonferansen på Gardemoen. Styret vi fastsette dato for dette, der målet er status før sesongstart.

Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene sammen med styremedlemmene Gunnar Milde og Jan Vidar Nordstrand.

Med seilerhilsen

 

Harald Thomsen