Vestland Seilkrets

Klubbkveld: Norge om babord

Onsdag 6.mars kl 1900 får Askøy Seilforening besøk av Magne Klann som vil halda foredraget “Norge om babord”.

Å seile jolle fra Nordkapp til Lindesnes. Jeg hadde ingen god grunn, annet enn å si: «Fordi det er mulig».

Magne Klann viser bilder og forteller om sin tur langs Norskekysten fra Nordkapp til Lindesnes med RS Aero – verdens lengste seiltur med jolle. Vi får høre om møte med hval, utfordrende værforhold, og ikke minst: vi får se fantastiske bilder fra verdens vakreste kyst. En RS Aero er på størrelse med en laser og veier 30 kilo. Magne bar båten i land på sandstrender, og bodde under båten og seilet eller i telt. Ved avreise fra Nordkapp 25 april var det fortsatt vinter. Han møtte våren og sommeren på vei sørover, og kom frem til Lindesnes 12. juni – etter 49 dager og 1158,1 nautiske mil. 

I tillegg til turen vil Magne på vegne av NSF fortelle om #HoldHavetRent og Clean Seas, turn the tide on plastic. Havet er vårt element, og det er viktig at vi som seilere hjelper til med å løse problemene med forsøpling og forurensing. 

Man trenger ikke seile langt for å dra på tur med jolle – det er noe alle jolleseilere i alle aldre kan prøve på. Kanskje blir dere inspirert til å prøve? Boka "Norge om babord" kan kjøpes til medlemspris!

- Dato: 6.mars 2019
- Klokkeslett: 19:00
- Stad: Askøy Seilsportsenter

Velkommen!