Vestland Seilkrets

Folksomt på seilkro om sikkerhet

Det ble et meget vellykket møte og ca 40 personer var fremmøtt for å høre Roy K  Hansen foredrag og erfaring fra egen seilas og diverse avholdte kurs. HSK leder Harald Thomsen meddelte at sikkerhet er HSK høyest prioritert oppgave, og anmodet flere foreninger om å avholde kurs og foreta praktisk trening i båt og i sjøen. Deltakerne gav tydelig uttrykk for at man anså tema som høyaktuell, etter ulykken som rammet Ran sist høst. 

Det var et engasjert publikum og der var utallige spørsmål og erfaringsutveksling under seilkroen i Ran Seilforening onsdag 13.02.19 kl 19:00.

HSK invitererte til Seilerkro der sikkerhet stod i fokus, og da spesielt kapteinens ansvar for opplæring av mannskapet, venner og familiemedlemmer. HSK prioriterer sikkerhet og ønsker at alle seilere gjør det samme og øker kunnskapen hos mannskapet om bord.

 

Fordraget m linker finner du på denne lenken:

https://mailchi.mp/a459adc59bd8/sikkerhet-og-mann-overbord

 

Harald Thomsen nformerte deltakerne at man vil endre Seilingsbestemmelsene, slik at det vil bli påbudt med redningsvest under alle regattaer gjennomført av HSK foreninger. Påbudet vil gjelde allerede fra sesongstart. HSK ønsker at seilere skal være foregangspersoner som setter sikkerhet i høysetet. Så anmodningen er å sjekke både vester og sikkerhetsutstyr og trene og drille på bl.a "Mann over bord". Lage sikkerhetsrutiner tilpasset egen båt og mannskap. Vi vil ha alle trygt i havn!

 

· Hva gjør du hvis kapteinen faller over bord?

· Hvordan stoppe en seilbåt med fulle seil?
· Hvordan tar man ned seilene?
· Hvordan virker kanal 16?
· Hvor er sikkerhetsutstyret om bord?
· Hva gjør man først og videre deretter når uhellet er ute?
· Med mye mer!

Slik kunne vi fortsette spørsmålsrekken.

Vår erfarne seiler og kursleder Roy Kenneth Hansen innledet med gode råd og nødhjelp.

Vi oppfordrer seilere å ta med familiemedlemmer og andre som ofte er med om bord.

 

Seilkro i Ran Seilforening onsdag 13.02.19 kl 19:00.

HSK inviterer til Seilerkro der sikkerhet står i fokus, og da spesielt kapteinens ansvar for opplæring av mannskapet, venner og familiemedlemmer. HSK prioriterer sikkerhet og ønsker at alle seilere gjør det samme og øker kunnskapen hos mannskapet om bord.