Vestland Seilkrets

Sparebanken Vest Huftarøy Rundt 2011

Sparebanken Vest Huftarøy Rundt, 2011, i lite og varierende vind og strøm.

Løpet som går rundt Huftarløy er på 24 Nm og krysser eller går innom 5 forskjellige fjorder, Bjørnefjorden, Langenuen, Selbjørnsfjorden, Møkstrafjorden og til sist over Korsfjorden.

Turklassen: Samlet båtene uten lysbevis og de som ville ta runden som en tur.
Klasse lys t.o.m. 1.20: 12 båter til start.
Lys klasse f.o.m. 1.21: 12 båter til start.
Lys Doublehanded: 7 båter tilstart.
Totalt 35 båter hadde meldt seg på til årets SPVHR fordelt på disse 4 klassene.

Været var opplett men overskyet da båtene møtte tilstart i Strøneosen kl. 11;00.
Start 1: Tur og klasse lys t.o.m. 1.20
Start 2: Doublehanded og Lys f.o.m. 1.21

Vinden var svært varierende og etter vert kom det lett regn og en tett dis som ble samlet opp av seilene og randt ned i fangt på mannskapene. Feltet delte seg i to, noen hadde tro på å finne vind ved Reksteren, dit kunne en gå på en legg fra start og noen valgte å slå til barbord halser å gå over til Huftarøylandet, og noen prøvde å slå seg i midten av fjorden sørover mot runding Kalsundboen på syd/øst spissen av Huftarøy.

I flere år har det vert god butikk å gå over Bjørnafjorden og sørover langs Reksteren, dette var ikke tilfelle i fjor og heller ikke i år, midt i fjorden er aldri butikk, det var nok de som krysset seg opp langs Huftarøy som gjorde det best. Så kom valget, innenfor Tobbholmene i det smalesundet med fare for å havne i et vindhull eller øst om og ev. strøm. Her møtes Langenuen, Bjørnefjorden og Selbjørnsfjorden, der er alltid strøm en eller annen vei.
Båtene som valgte det smale sundt kom unna strømmen og klarte å beholde vinden og tjente mye på dette, de som gjekk utom fikk samme vind men nesten en knop motstrøm.
Etter runding Kaldsundboen ble spinnakerne satt og vinden dreide mer mot vest og det ble en skarp legg opp til broen i Bekkjarviksundet, her ble vinden først rett bakfra for så å forsvinne helt, med strømmen som hjelp kom båtene seg under broen og ut på Møkstrafjorden, viden var igjen svært skarp og noe økende til opp mot 8 m/sek, den vinglet litt og vi var perioder oppe i 60gr på relativ vind så flere av båtene slet med å føre spinnakeren.

Da vi passerte øyen Grønningen kunne vi legge av så vi fikk vinden på 90 – 120gr og sto fint opp i de smale sundene til runding Lindholmen nord for Hufthammer, vinden var nå mellom 5 og 8 m/sek og etter en spinnaker jibb seilte de fleste sør om Trollsøy og fikk en helt platt lens over Korsfjorden til mål. 2/3 deler av løpet ble denne gang seilt med spinnaker.

”Ina Kristine” (1.16) med Janet Lepsøy vant den første starten og lå lenge et stykke foran feltet, men valgte Regsteren – midt i fjorden og tapte på dette.

Det var nok Ekspressen ”Eksena” med Carl Olav Wickman som taklet vinden og vei valgene best, ok at det var ”Ekspress vær,” men disse guttene er fantastisk dyktige til å lese vind og velge riktig vei.

De kunne derfor ta i mot pokalen for beste båt i lys med spinnaker og pokalen for beste klassevinner (størst avstand til båt nr. 2 i sin klasse.)

Raskeste tid rundt i år ble ”Cubaneren”, Karl Otto Book, tid 4:27:17 og siste båt kom i mål etter 7:40:00.

Etter regattaen seilte båtene inn til Os Seilforening i Kvernavika til varm og fantastisk god betasuppe, sosialt samvær, premieutdeling og trekking av fine sponsor premier.

De tre beste i hver klasse finner du under. Resterende resultater www.os-seilforening.orgMvh,

Os Seilforening,
Regattakomiteen.

Svein Skoglund
Read file
 Resultatliste Sparebanken Vest Huftarøy Rundt 2011