Vestland Seilkrets

Isbjørnen 2011

Fin driv på Isbjørnen
Fin driv på Isbjørnen

Bergens Seilforening arrangerte lørdag 19.mars den tradisjonsrike Isbjørnseilasen i vakkert vintervær. Etter frokostservering for deltagerne i klubbhuset seilte 27 båter i fin sønnavindsbris et 16 nm langt løp sydover gjennom Lerøyosen, over Korsfjorden rundt Kyrholmen og Blia og i mål ved Spikarholmen utenfor Hjellestad, syd for Bergen. De største båtene brukte knappe tre timer på seilasen, mens de minste brukte nesten fire timer, og de siste snek seg i mål like før maksimaltiden kl 1600.

Arrangøren uttaler til www.hordaland-seilkrets.no at det var et vakkert skue på Korsfjorden med hvite seil i skarp luft og med knall sol. I tillegg til å følge med på lusene kunne mannskapene snike seg til et vakkert syn med havet i vest, snødekte fjell i Hardanger i øst og snødekte byfjell i nord og ikke minst en knall blå himmel! Det kommer til å bli vår i år også, rapporteres det fra Vestlandet. Solen varmet godt i le for vinden i Kviturspollen hvor Bergens Seilforening holder til.

I begynnelsen av løpet var det hele tre båter som hadde kontakt med noe hardt under vann. Det er ikke alltid det er lurt å prøve de ekstra meterne uten å se godt i kartet først. Det var heldigvis lette forhold, og arrangøren er ikke kjent med at grunnberøringene førte til alvorlige skader på båtene. Etter seilasen var det middag med fiskesuppe, levende musikk og seilerskrøner i klubbhuset. Arrangøren gledet seg over at regattaen samlet deltagere fra hele kretsen med seilere fra Stord i syd til Nordhordland i nord.

Resultater finner du under.

Bilder finner du her:

https://picasaweb.google.com/108874351090310355522/IsbjRnen2011FotoTorbjRnVassenden#
Get Adobe Reader Read file
 Resultatliste Isbjørnen 2011